Media

De Zakenwereld piept en kraakt…

In een kraakhelder artikel, schetst Viviana Voorwald (partner PWC) de situatie in de zakelijke wereld en de behoefte aan verandering van binnenuit. Ze positioneert Lilith en de Gouden Tijd werkelijk prachtig als voorbeeld van uit ontsluiten van onze menselijke potentie om deze transitie mogelijk te maken.

Lees het hele artikel hier.

De Gouden Tijd breekt aan

Paravisie publiceerde in het april nummer een groot artikel over Noor Bongers, haar werk, over mannen, leiderschap en innovatie. Over het werken in morfische velden en maatschappelijke ontwikkeling. Voor Paravisie (een spiritueel magazine) een vrij zakelijk en toegankelijk artikel. Je vindt het hier!

Lilith en de Gouden Tijd * door de ogen van Frank Kouws

Frank zoekt de verdieping op, en maakte een korte film. Prachtig ingetogen met een gevoel van grote urgentie. Een bijzondere combinatie. Met grapjes én spitsvondigheid wordt het thema belicht. We zijn klaar met de oorlog op aarde. 4 min. Linkje

Yin Tijd

Gerard Peters ‘de Nietskunner’ ontmoet Noor Bongers in Yin Tijd. Wonderwel een prachtige masculiene bedding waarin ik helemaal tevoorschijn kom. Inclusief mijn onmogelijkheden, grapjes en de diepte…. Linkje

Essentieel Leven

Hans van Willigenburg spreekt Noor Bongers over de essentie van mens-zijn in deze tijd in deze 11-delige podcast serie! Gesprekken van 30 minuten.

In de eerste serie van ‘Essentieel Leven’ onderzoeken Hans en Noor algemene thema’s als transitie, economie, leiderschap en liefde. In de tweede serie ligt de nadruk op meer persoonsgerichte thema’s als spiritualiteit, macht, nut en censuur.

Podcastserie Essentieel Leven

Vlogjes van Noor

Een serie korte filmpjes over trends, onderzoek, dingen die me opvielen en die er spelen. Over de backslash van #metoo, de kwetsbaarheid van mannen. Over slachtofferschap en de waarde van echt contact. Zéker in tijden van polarisatie. Linkje

Great Place to Live

Zaken doen met Pijn en Verlangen (NRC Next)

Marije Ravelli bracht een prachtig artikel in NRC Next over Great Place to Live in 2008. Een netwerk van voorhoedespelers dat wegen opent door te versterken wat góed gaat. Deze kracht is sterk en bracht een mooie impuls in het land. Linkje

Ook uit deze tijd het filmpje dat Jorrit Timmermans maakte over mij en Great Place to Live. Over moeiteloze innovatie en het bekrachtigen van de onderstroom. Linkje

Interview over Great Place to Live

Jorrit Timmermans maakte een prachtig filmpje over Noor & Great Place to Live. ‘Je voedt een beweging die er al is, die versterk je. Waardoor het vrijwel moeiteloos gaat’ 2005.

Noor op Stand up Inspiration (SUI45)

Op het Natural Networking Festival eerde ik op SUI in 2012 de pioniers van het eerste uur (2005-2008) die voor ons de weg hebben opengebroken in sociale innovatie en ondernemerschap met liefde als uitgangspunt in professionele context.

het eren van de pioniers

Persoonlijk

Levensverhaal van Noor Bongers

Op uitnodiging van Maria Mazarakis vertelde ik mijn levensverhaal op het inspiratiepodium. Over de Bongersstraat, mijn zus, mijn impulsen en beslissingen. Een prachtige bloemlezing langs de ijkpunten en belangrijkste lessen in mijn leven. In 2012 opgenomen.

Noor Bongers op het inspiratiepodium

Failure Night: Over de Mercedes Benz Club Nederland

Héél even zat ik in het bestuur van de oldtimers vereniging MBCN. Mijn vriend had mij lid gemaakt, zodat híj op het forum kon kletsen over mijn oldtimer. Voor ik het wist zat ik in het bestuur. Omdat ik vrouw ben, en iets met communicatie deed.

Een stapje in de wondere wereld van mannen en autos’

Failure Night: Over de schreeuw aan het einde van de wereld

Ik verbrak de relatie met mijn moeder (voor een tijdje) en reisde naar het einde van de wereld om het uit te schreeuwen. Dát pakte iets anders uit dan verwacht……

De schreeuw, de vogelaar en de bevrijding

Mijn 40ste verjaardag

Amy van Son maakte een heerlijk filmpje over mijn veertigste verjaardag. Waarin ik iedereen had uitgenodigd die tot dan toe belangrijk voor mij was geweest. Als cadeau aan mijzelf had Pim Schrier het geproduceerd én de bloemen geschikt (kampioen).

Noor’s Party

Mijn boek

Lilith en de Gouden tijd, bestaat naast mijn maatschappelijk onderzoek, uit 51 korte anekdotes en avonturen uit mijn persoonlijke leven. Sexy, schurend, diepgaand.

Lilith en de Gouden Tijd, voor een nieuw bestuur op aarde.

Verkrijgbaar in iedere lokale boekhandel, of bestel het bij mij, dan ontvang je een gesigneerd exemplaar thuis.

Inclusief 9% BTW