Publicatie / Agenda

een selectie uit mijn Publicaties / agenda 

My publications in English 'Awakening of Lilith' and 'Transformation of Adam'on feminine and masculine qualities and Signs in our Time. Performance on request.

Licht & Vuur : Krijgerschap, strategie en bewustzijn. Een programma voor Mannen, dat ik samen met mijn man Pika Nendissa organiseer. Twee weekenden in okt-nov.

The Power of Love and Sovereignty in the transition of our time. Lecture on Campus Party on 11 july. Reboot the World!

Nieuwe Nieuwbrief! ESSENTIEEL LEVEN, over Leiderschap, Politiek en Liefde. In essentie is het altijd liefde, het is de kunst dit vorm te geven.

De feminiene en masculiene bestuursstijl.

Een goede balans tussen feminiene en masculiene kwaliteiten is een balans tussen het bieden van structuur én sturen op flow en intentie. Dit toepassen in beleid en bestuursstijl is niet altijd gemakkelijk. Wél de moeite waard.

In dit artikel lees je er meer over. Met praktische voorbeelden en actuele onderwerpen. De zorg, de Corona maatregelen en natuurlijk het vrouwenquotum. Ook geef ik inzicht in mijn eigen bestuursstijl met Great Place to Live en andere projecten. 

Ik publiceerde dit op Lilith Ontwaakt

ESSENTIEEL LEVEN 2 Leiderschap. Vanuit feminiene waarden in balans met masculiene. Voor een economie van waarde. 30 min podcast waarin Hans van Willigenburg mij spreekt over dit onderwerp.

Nieuwe Oude Dag. Hoe geven we vorm aan de toekomst waarin ouderen (wij allen!) een plek van betekenis hebben. Kunnen instituten dat faciliteren en hoe dan? Ik maak het zichtbaar.

De Economie van Waarde. Hoe beweeg je je van de economie van geld naar de economie van waarde? Wat zijn daarin de belangrijkste onderdelen? Ik neem je mee op reis door dit wonderlijk landschap.

ESSENTIEEL LEVEN 1 Economie. Economie is goed huishoudschap van ons ecosysteem. Natuurlijk verbonden met ecologie. Het ecosysteem van onze relaties, met resources, betekenisgeving en met elkaar.

ESSENTIEEL LEVEN, een 5-delige podcast serie met Noor Bongers over waardig mens-zijn in de nieuwe tijd. Een initiatief van Hans van Willigenburg die mijn visie met kritische vragen zichtbaar maakt.

Signs of Time * mei 2020 over soevereiniteit, puurheid en mijn analytische visie op deze tijd. Mijn nieuwsbrief.

Meditatie : Hart van de Liefde | land van oorsprong Soevereiniteit. Belichaming van je volledig bewustzijn. Grenzen stellen. Innovatie vanuit hartfrequentie. Inrichten van het land.

Meditaties : Feminien, Masculien en Eenheid, (17-30 min) waarin je ervaart hoe je deze aspecten kunt benutten in jouw (professionele) leven. Zeer accuraat in deze tijd. Een samenwerking met Pika Nendissa.

De Lezing & vragen Feminien is op Youtube te bekijken.

AGENDA Trilogie Feminien | Masculien | Eenheid. 9, 16 & 25 maart. Een combinatie van delen van mijn expertise én energetisch werk. 19.00 uur in Open! S2M Amersfoort. Kijk voor het event op Facebook of MeetUp.

Intiem inzicht in Liefde 2020 Zeer persoonlijk onderzoek, ook gepubliceerd op Lilith Ontwaakt. Liefde geef je samen vorm, het is de Liefde zélf, waar je vorm aan geeft, in interactie met elkaar….

Hard slaan en je Hart openen 2019 Lilith Ontwaakt was aanwezig bij het gevecht van de eeuw, tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Dat hád een nogal onverwachte wending en impact …..

Het Vrouwenquotum 2019 ‘Ik kan geen promotie maken door het vrouwenquotum’, merkte hij droogjes op. Wat is wél de manier die récht doet aan feminiene en masculiene kwaliteiten? Wat zou Lilith doen?

Lancering van Lilith Ontwaakt! Medio 2019 lanceerde ik een platform voor onderzoek naar de balans van feminien en masculien. In onze samenleving, in leiderschap, in onszelf. Laat je inspireren en neem contact op als je meer wilt weten, bij wilt dragen, onderdeel wilt zijn.

De Transformatie van Adam. 2019 Naast het ontwaken van de feminiene kracht, maakt ook het masculiene een enorme transformatie door. Met Adam als metafoor neemt Noor je mee naar ware masculine présence.

Vlog: échte aandacht in tijden van polarisatie en verwarring. N.a.v. de uitslag van de verkiezingen en de grote winst van ‘rechts’. Hoe blijven we met elkaar in contact als mensen? Met inspirerend voorbeeld van mijn familie ten tijde van de tweede wereldoorlog. Zij kregen een Duitser ‘in huis’, maar hoe ging dat dan …….met de medemenselijkheid’

Vlog: over slachtofferschap en ware feminiene kracht. Baanbrekend & helend. Het taboe op slachtofferschap, het doorleven erván en de backlash; manipulatie door vrouwen met mánnen als slachtoffer (kinderen niet mogen zien bijv.). Het verdíent aandacht.

Vlog: De Liefde en de Leegte. Intiem vlogje over de impuls van creatie. Maar het is niet alleen de liefde die spreekt …. ook de Leegte geeft richting. En dúrf jij de interactie aan te gaan?

Vlog: Samen met Janne Willems over De Leegte. Iedereen is bang voor de leegte, maar eigenlijk, geef je deze samen met je vrienden vorm. Júist omdat je je gezien weet kun je de leegte aan.

Vlog : als reactie op de kersttoespraak van de Koning vanuit de Boomhut op de Hof van Wezel. Over jouw cirkel van invloed vanuit jóuw éigen plek! Samenwerking tussen de onderstroom en het (landelijk) bestuur. Het kán elkaar versterken…

Vlog: Zij hielden Koers! Over het belang van ‘Discerment’ en beoordelingsvermogen en dat sámen toetsen. Een uitnodiging je uit te spreken. En jezelf en elkaar scherp te houden.

Vlog: Van dóen naar zijn, van zijn naar hándelen. ‘Als ik alleen maar liefde en licht zou zijn was ik wel een Engel gebléven. Maar ik heb gekozen voor een verblijf op aarde, de volledige incarnatie van dit licht en liefde. Ik ben dus aanspreekbaar op mijn gedrág.

Vlog: De achterkant van #metoo en de donkere kant van het feminiene 2018 De backlash van #metoo, door iedereen ervaren in Hollywood én Wallstreet maar door niemand publiekelijk uitgesproken. #controversieel

Vlog: Echt contact 2018 Over de waarde van écht contact en nabijheid in de moeite. Opgenomen in Santa Monica (L.A. USA)

Lilith Ontwaakt 2018 over het ontwaken van de feminiene kracht op aarde met Lilith als metafoor (de eerste vrouw vóór Eva). De inzichten toegepast in maatschappelijke economische visie, ism Herman Wijffels.

Mijn eerste ontmoeting met een feministe. 2017 Artikel met eerste inzichten over feminiene en masculiene kwaliteiten. Met een prachtig comment over ware masculiene kracht.

Meditatie : De reis naar de oorspong van mannelijk en vrouwelijk 2016 eerste geleide reis online, als resultaat van mijn onderzoek naar feminien/masculien. DNA activatie en contact met jouw bron, van oorsprong en zelfgenezend vermogen.

#Failure Night 2016 Noor vertelt dat ze de relatie met haar moeder heeft verbroken en naar het einde der wereld reisde. Over een oerschreeuw en onverwachte nabijheid, van een man…..

De Mannen aan Zee 2016 Eén van mijn lievelingsverhalen, in allerlei opzichten. In de serie ‘onverwachte gebeurtenis’.

Als je elkaar leuk vindt en ook zaken doet 2015 Veel Zelfstandig Professionals hebben verschillende ‘relaties’ met elkaar, vrienden, samen ondernemen, dienstverlening geven aan elkaar. Hoe zorg je op alle niveaus voor goede balans en zuivere interactie?

Oorverdovende Stilte 2015. Filosofische overweging. Over het omarmen van de leegte en hoe dit ook in onze politiek en samenleving nodig is om tot ontwikkeling te komen. Schrijven nav de dood papa.

Analogie tussen economie en ecologie. 2014 Economie is ‘het goed managen van ons ecosysteem’. Publicatie op mijn weblog, inzicht in de tijdgeest, besturingsmodel.

Mijn 40ste verjaardag, 2013 thnx to Amy van Son. Ik nodigde de liefste mensen die tot dan toe grote invloed op mijn leven hadden gehad.

The Swimming Pool 2012 metafysische reis, uitgesproken tijdens de Dag van de Retoriek in het witte kerkje in Gasselte op uitnodiging van Jan Vaessen.

Inspiratiepodium #9 2012 Noor vertelt haar levensverhaal op uitnodiging van Maria Mazarakis, de sleutelmomenten in haar leven.

Sui 2012 Noor op Stand up Inspiration over het pionieren in sociale innovatie en het eren van de pioniers van 2005-2012

Persoonlijke weblog (2007-heden) Met anekdotes over signalen uit onze samenleving, religie, ontmoeting, betekenisgeving en economie.

Interview Noor 2006 door Jorrit Timmermans over Great Place to Live, het verbinden van de onderstroom in Nederland als kans voor succes.

Great Place to Live 2006-2010 Kijk voor alle edities bij Archief op de website. Hoofdredactie Noor Bongers, eindredactie Sonja van der Sar, vormgegeven en geschreven door het netwerk van Great Place to Live. Vele onderwerpen zijn nog steeds actueel. Artikelen zijn eerste signalen van nieuwe manieren van samenleven, werken en betekeniseconomie.

fotocredits: Noor Bongers, foto van het Great Place to Live boekje dat ik de wereld in stuurde.